Kako pripraviti grob na jesenske dni

Jesen je pravi čas, da uredimo naše grobno mesto in poskrbimo za zasaditev na njem, ki bo letnemu času primerna.

Jesenska zasaditev grobov

Običajno v jesenskih mesecih poletno cvetje na grobovih zamenjamo z umirjenimi jesenskimi zasaditvami, ki so zmožne uspešno kljubovati jesenskim in zimskim vremenskim razmeram. Najboljša izbira so iglavci, zimzelene rastline ter vzdržljive trajnice, ki ne potrebujejo veliko dodatne nege in lepo popestrijo celotno zasaditev. 

Dodatki za urejen grob

Na izbiro imamo pesek ali okrasno lubje, ki ga umestimo med rastline in s tem zaščitimo površino pred odnašanjem zemlje. Na grobove, ki so pokriti s ploščo, se podajo cvetlična korita, vrtički v lončku, ikebane ali nagrobni aranžmaji. Poleg tega so na grobovih nepogrešljive nagrobne sveče najrazličnejših barv, oblik in dimenzij.

Enostavno do urejenega groba

Zaradi hitrega tempa življenja marsikdo nima časa osebno skrbeti za grobove svojih bližnjih v taki meri, kot bi si želel, oziroma mu to preprečuje starost, bolezen ali oddaljenost od pokopališča. Zato za urejeno mesto spomina namesto vas poskrbimo izkušene cvetličarke Cvetličarne Aralija.

Prisluhnemo vašim potrebam in željam ter vam strokovno svetujemo pri izbiri cvetja in zelenja, ki je letnemu času primerno. Po želji vam pripravimo nagrobne šopke, aranžmaje, ikebane ter drugo nagrobno dekoracijo

Več informacij o urejanju grobnih mest najdete na spodnji povezavi.

Ureditev in oskrba grobovVas zanima, kdaj bo naslednja akcija?

Izpolnite spodnji obrazec in redno prejemajte informacije o prihajajočih akcijah, popustih, dogodkih in drugih novostih Cvetličarne Aralija.

Polja označena z * so obvezna.
Podatke, ki ste jih vpisali, bomo shranili v interne baze podjetja in jih uporabili za namen občasnega obveščanja o akcijah, popustih, dogodkih in novostih v ponudbi Cvetličarne Aralija. Vaše podatke bomo hranili do preklica soglasja oz. za največ dve leti od prijave ne e-novice. Za preklic soglasja ter vpogled, urejanje ali izbris vaših osebnih podatkov nas kontaktirajte na elektronski naslov info@pp-mb.si, na telefonsko številko 02/480 09 00 ali pisno na naslov Pogrebnega podjetja Maribor, Cesta XIV.divizije 39a, 2000 Maribor.

Prosimo, če v nadaljevanju podate soglasje za hrambo in obdelavo vaših osebnih podatkov v skladu z zgornjimi navedbami.

Cvetličarska dejavnost v času razglasitve epidemije