Razstava sodobne žalne floristike

Dnevi dediščine evropskih pokopališč 2021

V letošnjem letu mineva 20 let od ustanovitve Združenja evropsko pomembnih pokopališč (ASCE), katerega predsedujoči član je Pogrebno podjetje Maribor. Ob tej pomembni obletnici bodo Dnevi dediščine evropskih pokopališč potekali 20 dni, v obdobju od 28. maja do 16. junija 2021.

Tematika je izpostavljanje raznolikosti na pokopališčih v vseh njenih oblikah in na tej osnovi je Pogrebno podjetje Maribor ustvarilo razstavo evropskih križišč raznolikosti, ki je na ogled na pokopališču Pobrežje in Dobrava.

Razstava sodobne žalne floristike v Cvetličarni Aralija

Eden od pomembnih vidikov raznolikosti na pokopališčih je zagotovo tudi žalna floristika. Cvetlični izdelki na grobovih se med seboj razlikujejo glede na vero in kulturo pokojnika, geografsko lokacijo pokopališča, letni čas, zgodovinsko obdobje ter nenazadnje glede na osebne želje pokojnikovih najbližjih.

V Cvetličarni Aralija smo specializirani za izdelavo žalne floristike. Na tem področju se nenehno izobražujemo in sledimo najsodobnejšim trendom. Letošnja cvetlična razstava, ki so jo naše izkušene cvetličarke pripravile v sklopu Dnevov dediščine evropskih pokopališč, je tako nosila naslov “Sodobna žalna floristika”. S to razstavo je bilo prikazano, kako lahko moderni cvetlični izdelki vnesejo dodatno mero raznolikosti na zgodovinska pokopališča Evrope.

Razstava je bila na ogled od 3. do 5. junija 2021 pred Cvetličarno Aralija na Pobrežju.

Nekaj utrinkov si lahko pogledate v fotogaleriji.

Cvetličarska dejavnost v času razglasitve epidemije