Trendi v floristiki 2014

Za nami so že četrti Trendi floristike, ki jih je organiziral Biotehniški center Naklo.

Dogodek se je odvijal v nedeljo, 9.2.2014, tokrat že drugič zapored v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Gre za edini tovrstni dogodek v Sloveniji, kjer se cvetličarji seznanijo z novimi smernicami za pomlad in poletje. Predstavljeno je novo cvetje, ki ga ponujajo grosisti ter novi materiali in pripomočki pri dekoraciji cvetja ali prostora. Poleg tega so na ogled nove ideje in zamisli evropskih floristov ter bodočih mladih cvetličarjev.

Letošnje smernice za pomlad/poletje 2014 so:


  1. Žlahtno rožnata – v dekoraciji je poudarek  v žlahtno rožnati barvi v vseh odtenkih (od intenzivne roza preko vijolične do smetanasto krem barve). Barve zelo sijejo, sporočajo nam, da je čas za sanjarjenje.

  2. Modno zeleno – Ljudje se vse bolj zavedamo vrednosti narave in to je tudi glavno sporočilo te smernice. Aranžmaji so preprosti, ponazarjajo polja cvetja in šope trav. Kot dekorativni materiali se lahko uporabijo leseni dodatki, dodatki iz umetniškega papirja in laneni trakovi.

  3. Originalno oranžna  - zelo intenzivne oranžne barve v kombinaciji z rjavimi in kremno smetanastmi odtenki. Modni dodatki lahko ponazarjajo metulje, kačje pastirje in druge motive iz narave.

  4. Nebeško nežno – je smernica za romantične duše. Dekoracije izražajo ženstvenost in mehkobo pastelnih tonov.

  5. Rumena energija - intenzivna rumena barva v vseh odtenkih nam daje občutek energije, toplote. Dekoracije so sveže in preproste.


Več o dogodku si preberite TUKAJ.

Cvetličarska dejavnost v času razglasitve epidemije