Trendi v floristiki 2017

V nedeljo, 26. februarja 2017, je v Biotehniškem centru Naklo potekal najodmevnejši floristični dogodek leta.

Cvetličarna Aralija se sedaj že tradicionalno vsako leto udeležuje Trendov floristike - unikatnega dogodka v Sloveniji, kjer se cvetličarji seznanijo z novimi florističnimi smernicami, cvetjem, ki ga ponujajo grosisti ter materiali in pripomočki pri dekoraciji cvetja ali prostora. 

Naše cvetličarke so pridobile veliko novega znanja ter zanimivih idej za kreativno ustvarjanje, tako da vam lahko ponudijo še bolj izvirne in sodobne izdelke iz sveta floristike.

Vsako leto nove trende predstavljajo priznani floristi iz tujine. Letos sta to bila Klaas Dijkstra iz Nizozemske in Wally Klett iz Nemčije. Imela sta svojo prezentacijo novih flortističnih idej in zamisli, tako da sta postopoma na odru izdelovala cvetlične dekoracje, ki so potem bile na razpolago za ogled.

Na dogodku so bile predstavljene še cvetlične obleke in tematskimi šopki ter poročna revija šopkov.

Na razstavi je bilo mogoče še videti več kot 50 različnih cvetličnih kreacij, dela mednarodnega izpita Evropski florist komercialna smer, FlorCert izpit. Letošnji cvetličarski izziv je bilo aranžiranje steklenice. Aktualna vinska kraljica je skupaj z žirijo ocenila najboljšo cvetlično dekoracijo steklenice in podelila nagrado. 

Cvetličarska dejavnost v času razglasitve epidemije