Žalna floristika

Žalna floristika

Žalna floristika je osrednja dejavnost cvetličarne Aralija Maribor, ki jo odlikujeta tradicija in številne reference. V teh težkih trenutkih vam stojimo ob strani ter celovito in zanesljivo pripomoremo k dostojnemu slovesu. Ob izgubi bližnjega s cvetjem izrazimo spomin, zahvalo in spoštovanje.

Z dnevno svežim cvetjem in odprtostjo cvetličarne vsak dan v letu smo vam vedno na razpolago. Številne vrste vrtnic, gerber in eksotičnega cvetja vam omogočajo veliko izbiro. Dnevno izdelamo tudi do 30 vencev in nagrobnih aranžmajev, letno pa poskrbimo za več kot 1300 pogrebov, kar priča o visoki stopnji zaupanja v našo zanesljivost in vrhunsko kakovost. Vse žalne izdelke po dogovoru dostavimo v mrliško vežico.

Oblike žalne floristike

  • Pravilni bidermajer venec je venec, ki se pripravi na obod z gobo in je v sredini luknja.Cvetje in bogato zelenje je gosto, drugo ob drugem, tako da dobimo obliko simetričnega kroga.
  • Žalni venec (aranžma na stojalu) se pripravlja v smrekov obod. Cvetje se natika v gobe, ki so razporejene po obodu. Oblike so različne, od okroglih, pol podolgovatih in podolgovatih. Venci so lahko umirjeni ali razgibani, odvisno od želja naročnika.
  • Žarni venec je venec, v sredino katerega se postavi žara. Ponavadi so iz žlahtnega cvetja, zadaj malo dvignjeni, spredaj pa rahlo previsni z bogatim zelenjem.
  • Žalni aranžmaji so najrazličnejših oblik, od klasičnih, enostranskih, visokih aranžmajev, nizkih blazin, aranžmajev v obliki srca, venca, križa… pa do modernih, razgibanih aranžmajev sodobnih trendov.
  • Žalni šopek je prosto vezan šopek, ki se položi na tla. Izbira cvetja je poljubna.
Cvetličarska dejavnost v času razglasitve epidemije