Voščilnice za vse priložnosti

Pogosto pozabimo, da lahko svoje ljubljene razveselimo tudi s preprosto voščilnico ali pismom, ne le ob valentinovem. Nekaj lepih misli v lični voščilnici ali na privlačnem pisemskem papirju lahko polepša vsak dogodek in tudi čisto običajen dan.


Z voščilnicami in pismi lahko vsakogar razveselimo in mu veliko izpovemo, le da si zato vzamemo premalo časa. Pisanje z roko postaja sploh že prava umetnost. Danes so ga v veliki meri izrinile najrazličnejše spletne voščilnice, ki jih pošiljamo kar po elektronski pošti, ki pa nimajo enakega čara kot pismo ali voščilnica, ki ju prejmemo po klasični pošti. Kar priznajmo, kako nas razveselijo take pisemske ovojnice, ki ne dišijo po navadnosti in že po ročni pisavi sklepamo ali ugibamo, kdo nam piše. In kako nam sežejo v srce prijazne besede, ki so nam namenjene na določen praznik.Danes se nam res ni treba veliko potruditi, da najdemo v raznih specializiranih trgovinah ponudbo res lepih voščilnic in pisem.


Njihovo vsebino lahko obogatimo še z dodajanjem posušenih cvetov in listov. Na ta način bomo še izvirnejši in bolj osebni. Narava nam ob vsakem letnem času ponuja veliko možnosti, da v voščilnicah poiščemo in izrazimo svoje navdihe o ljubezni. Nabirajmo pisane cvetove, liste in trave, posušimo jih med listi debelih knjig, da bodo dobro stisnjeni. Zbirajmo lepe misli in želje za voščila našim najdražjim, preizkušajmosvoje literarne sposobnosti. Ko napišemo pismo, priložimo ali prilepimoiz herbarija izbrano bilko, ki se najbolj podaja našemu notranjemuobčutku in osebi, ki ji je vsebina namenjena.

Cvetličarska dejavnost v času razglasitve epidemije